Jan Edwin Geertsma

Het creatieve epicentrum van Saywad

Sterk punt 1

Zegt wat hij doet. Doet wat hij zegt.

Sterk punt 2

De creativiteit sijpelt uit zijn vingertoppen.

Sterk punt 3

'Kan niet' komt niet in zijn idioom voor.

Sterk punt 4

Is redelijk tevreden met een perfect resultaat.

Terug in de tijd

Als klein jongetje had Jan Edwin al een hekel aan wit. Gepleisterd witte muren (tot groot verdriet van zijn ouders), een maagdelijk kladblok; ze moesten beklad en beschreven worden. Eerst met potlood de welbekende kopvoeters. Later met spuitbussen kleurrijke graffiti’s waarbij iedereen wilde weten wie er achter het initiaal: J.E. Geertsma zat.

Potloden, krijt, kwasten en spuitbussen. Been there, done that. Fotografie werd de nieuwe hyperfocus van Jan Edwin. Zijn perfectionisme stond geen amateuristische kiekjes toe wat inhield dat hij zich ook in Photoshop moest bekwamen.

Inmiddels zijn we vijfentwintig jaar verder. Jan Edwin beheerst alle facetten van Photoshop, Illustrator, Indesign, Lightroom, Adobe Premiere en Muse. Noem hem designer, fotograaf of webbouwer en je doet hem duidelijk tekort. Wat zijn ogen willen zien, maken zijn handen.

Terug in het heden

Design

Design in de ruimste zin van het woord. Het ontwerpen van logo’s, visitekaartjes, brochures en glossy magazines. Een groter plezier kun je Jan Edwin niet doen. Geef hem een opdracht met de hoogste moeilijkheidsgraad. Dat houdt hem van de straat… eventjes.

Idee | Concept | Product

De werkwijze van Saywad volgt altijd hetzelfde stramien. Klantvraag duidelijk?Interpretatieverschillen uitgesloten? Dan wordt er gewerkt aan het idee. Met doorvragen, inlezen, brainstormtechnieken en mindmapping verwordt het idee tot een concept. Het finetunen naar het uiteindelijke product is de laatste fase die doorlopen wordt.