Fotografie

Zeg meer dan met woorden alleen

De allereerste camera waarmee Jan Edwin memorabele familiemomenten vast begon te leggen, was een simpele compactcamera. Gegrepen door de oneindige mogelijkheden van fotografie, werd hij geremd door de beperkingen van de camera. Een spiegelreflex was de tweede camera die werd aangeschaft. Toen deze plaatsmaakte voor een Nikon D700 die niet veel later werd aangevuld met een Nikon D800 en D5 (het vlaggenschip van Nikon) was van een uit de hand gelopen hobby al lang geen sprake meer.

Naast de camera’s kregen ook de lenzen een professionele upgrade. Het standaard beginnerslensje werd vrijwel meteen vervangen door een veelheid aan verschillende lenzen. Een rondgang door de fotostudio van Saywad laat lenzen zien van 24-70 mm , 70-200 mm, 14-24 mm (groothoek), 50 mm en 105 mm (macro) zien. De studio kent verder vier flitslampen, chromakey, diverse achterwanden en een producttafel van één bij twee meter.

Bedrijfsfotografie

Wie ben je, waar staat je bedrijf voor? Welke dienst wordt er geleverd en wat is het product dat gemaakt wordt? Saywad maakt schitterende bedrijfsfoto’s waarmee niet alleen (potentiële) klanten maar ook gasten écht inzage krijgen in dat waar je bedrijf, restaurant of organisatie voor staat. Saywad laat de fascinerende wereld van werkend Nederland zien met foto’s die de standaard ver ontstijgen.

Gezinsfotografie

Het gezin. Hoeksteen van de samenleving. Is er iets waar we meer trots op zijn? Waar alleen al de gedachte aan onze ouders, broers, zussen en onze kinderen een gevoel van diepgewortelde liefde oproept. Saywad weet dat gevoel, die trots haarfijn vast te leggen. Binnen, buiten of op een zelfgekozen locatie; waar het ook is, de foto’s zijn permanente kunstwerken die menig huiskamer sieren.

Portretfotografie

Een portretfoto, geschoten in de Saywad studio, kan rekenen op veel belangstelling. Is het de lichtinval? Is het juist de afwezigheid van licht? Zijn het de schilderachtige kleuren die diepte aanbrengen en gevoel geven? Hoe dan ook, de impact die een portretfoto van de hand van Saywad op je heeft, laat zich moeilijk omschrijven. En de geportretteerde? Die voelt zich naderhand altijd gekend.

Reportages

Er zijn van die momenten dat een enkele foto niet volstaan. Om recht aan de gebeurtenis te doen, wil je dat er meer dan een paar foto’s worden geschoten. Denk aan een bruiloft, een jubileum of een buurtfeest. Maar ook bij het verkrijgen van een goede bedrijfsimpressie. Tijdens die gelegenheden huur je Saywad voor het maken van een reportage in. Dat kan voor een dag maar ook voor een dagdeel.

Trouwfotografie

De geboorte van je kind. Wordt er een levensgebeurtenis genoemd dan staat deze met stip op één, op de voet gevolgd door: de bruiloft. De bruiloft is ook zo’n memorabele levensgebeurtenis waar je nooit genoeg van krijgt. In tegenstelling tot gewone fotoalbum’s krijgt een trouwalbum niet de kans om te verstoffen. Helemaal niet als het trouwalbum – van omslag tot inhoud – gemaakt is door Saywad.

Vrij werk

Geef een chefkok de vrije keus en de kans dat je die avond gaat genieten van een culinair hoogstandje is meer dan aannemelijk. Hetzelfde geldt voor Saywad. In spaarzaam vrije uren wordt de vrije ruimte opgezocht. Geen concessies hoeven doen. Niet rekening hoeven houden met de algemene smaak. Rauw, ongepolijst, waar. Zie hier het vrije werk van Saywad. Het werk dat gemaakt moet worden.